Zkoušky Obedience nanečisto Kladno

01.05.2012 22:27

V neděli 29. 4. 2012 jsme se zúčastnily zkoušek obedience nanečisto v Kladně-Rozdělově.

Jely jsme společně autem s Luckou a Mínou, Jitkou a Enží a bez Gretky s námi jela ještě Soňa Švehlová. Na místo jsme dorazily s menším zpožděním, ale naštěstí na nás všichni počkali a tak hned, jak jsme dorazily, zkoušky začaly.

Počasí celkem přálo. Bylo sice teplo, ale sluníčko nepálilo, takže byly ideální podmínky. Se Zelí jsme nastoupily v kategorii OB1. Závodilo se podle nového obedience řádu, který bude platný od července tohoto roku. Psi se mohli mezi jednolivými civiky odměňovat pamlsky nebo hračkou. Sice jsme doma trénovaly, ale já nečekala zázraky a ty se také nekonaly :)

Když jsme přišly na řadu, začalo pěkně pálit slunce a Zelda nasadila svůj rádoby unavený výraz, který ji přešel při akčních cviicích (aport a aport přes překážku). Byl to snad náš nejhorší výkon, ale i přesto bychom zkoušku splnily. Naštěstí ji už máme zapsanou podle starého řádu :)

Jedotlivé cviky:

Odložení vleže ve skupině - při tomto cviku musí být podle nového řádu psovod v úkrytu. Věděla jsem, že Zelda neodejde, ale bála jsem se kňučení, což také bylo a také se Zelí hodně převalovala - 6bodů

Chůze u nohy - Zelí se opožďovala (jako obvykle, i když, v trénincích chodí krásně), ale docela mě sledovala, takže 6,5bodu

Odložení za chůze do stoje - netrénovaly jsme, Zelí místo stání sedla - 0 bodů

Přivolání - mohlo by být rychlejší a pomalé přiřazení k noze - 7,5 bodu

Odložení za chůze do sedu - provedeno správně, jen si Zelíčko sedalo pomalu :) - 8,5 bodu

Vyslání do čtverce - pomalé tempo, ale za to rychlé zalehnutí, já jsme nanejvýš spokojená :) - 7 bodů

Aport - byl skvělý, jen opět pomalé přiřazení k noze - 9 bodů

Ovladatelnost na dálku - máme s ním problém od začátku trénování, Zelí nezaujala ani jednu předepsanou polohou - 0 bodů

Skok přes překážku - byl super, opět pomalé přiřazení - 9 bodů

Všeobecný dojem - jsme prý dobrý tým, ale Zelí by se měla víc soustředit. Nudné a pomalé cviky Zelda prostě nesnáší a dává mi to patřičně najevo :) Musíme to zlepšit a jen tak jí to neodpustím :) Celkem jsme získaly 173 bodů z 280 možný a zkoušku bychom složily na známku DOBŘE.