Semináře, semináře, semináře

20.06.2012 08:47

Je to za námi! Všechno jsme zvládly a máme hlavy plné vědomostí :) První seminář, kterého jsme se zúčastnily byl vedený Varvarou Bolshakovou, ruskou reprezentantkou obedicence a několikanásobnou mistryní Ruska v obedienci. Konal se od 11. do 14. 6. v Tanvaldu. Protože začínal v pondělí brzy ráno, vyrazily jsme společně s Luckou Stemmerovou, Bakem a Mínou už v neděli odpoledne. Ubytovaly jsme se na skvělé chatě Katky Urbanové, kterou jsme měly celou jen pro sebe :)

První den semináře probíhala pouze teorie a Varvara nám ukázala pár her pro zlepšení koncentrace pejska. Usínaly jsme s hlavami jak pátrací balon a všechno se snažily vstřebat. Byly jsme rozděleny na dvě skupiny podle jazykových znalostí. Cvičilo se vždy buď ráno nebo odpoledne. Zjistila jsem, že Zelda v podstatě skoro nic neumí, pouze a jen díky mému špatnému vedení o odměňování. Dělám všechno pokaždé jinak a chudák Zelda je z toho zmatená :) Potřebuje mít černobílá pravidla, ale prý má v hlavě většinou všechno šedé a je z toho trošku mimo. Máme spoustu poznámek a budeme se snažit všechno napravit :) Kebulka necvičila, ale pečlivě vše z velké dálky sledovala a učila se :)

Ve čtvrtek večer jsme dorazily domů, v pátek jsme si daly pauzu a o víkendu jsme vyrazily na další seminář.

 

Tentokrát se konal blízko nás, nemusely jsme tedy cestovat daleko. Konal se na divišovském cvičáku, kam chodíme agilitit. Vedla ho Pavla Klučková a týkal se pozitivní motivace.

Myslela jsem, že už vím o PM dost, ale Pavla mě vyvedla z omylu :) Seminář neměl chybu, procvičovaly jsme a zkoušely různé hry (přivolávací a Crate Games) od Susan Garett. Mám tolik dojmů a zážitků, že o tom musím pořád přemýšlet. Kebulku budu vést určitě z velké části pozitivní motivaci, moc hezky reaguje na shaping a nabízí různé věci, až se musím smát :)

U Zeldy to bude všechno složitější. Neumí sama přemýšlet a rozhodovat se. Je "zkažená" drilem, který měla jako štěňátko. Cvičení tedy pro ní bude jen velmi krátké a budeme si hodně hrát. Už delší dobu přemýšlím, že se vzdáme obedience "kariéry" a budeme se víc věnovat agility, které miluje a postupně budeme pozitivní motivací zlepšovat hlavně vztah mezi námi.

Zelda krásně cvičila, ale bohužel ne se mnou :)

Keby vše sledovala z povzdálí se svým novým spermoněm :)