Noviny a novinky....

13.08.2012 11:51

Po necelém roce klidu se zase ohlásily nemoce. Asi abysme se nenudili. Jak už jsem psala, Zelí si nejspíš při procházce a přehování zranilla nohu a začala kulhat. I po kontrolním rentgenu se zjistilo, že kosti má naprosto v pořádku, takže problém bude v měkké tkáni - svalech nebo šlachách. K tomu ještě máme pět zánět kůže. Ještě týden bude brát kortikoidy, pak nasadíme výživu na klouby a šlachy a máme nařízený klidový režim.

Kortikoidy způsobily, že Zeldu noha nebolí, takže nekulhá a myslí si, že už může všechno. Tím je pro mě horší ji udržet v klidu. Procházky chodí jen na vodítku a nesmíme házet ani míček. Nese to docela těžce, zvlášť, když vidí, že Keby může normálně běhat. Psychicky je na tom už lépe. Už ví, že běhat zvládne, takže teď je jen naštvaná na mě, že ji nepustím z vodítka :)

 

Minulý týden jsme taky vyjeli na "dovolenou". Vyrazili jsme pod stan do lesa a stali jsme se pravými zálesáky :) Ještě společně s kamarády Kristýnou, Pepou a jejich zlaťandou Daisynkou a flaťačkou Sparow. Neměli jsme elektřinu, vařili jsme na ohni a psiska celý den trávila pobíháním kolem našeho tábořiště. Z Keby a desetiměšíční Sparow se staly nejlepší kamarádky a tak neustále prudily rozvážnou Daisy a Zeldu :)

 

No a Keby? Ta je stále vysmátá, mazlivá a neuvěřitelně hodná :) Už jsme s ní začala víc cvičit a zjistila jsem, že když se jí něco snažím vysvětlit naváděním pamlskem, moc se jí to nelíbí a nechápe, že nemusí přemýšlet sama :) Rozdělané máme povely "sedni", "lehni" a "mrtvá" :) Taky pomalu začínáme chůzi u nohy, ale to jen s velikou motivací :) Pořád hrajeme přivolávačské hry, ty ji moc baví a taky samozřejmě přetahování se spermoněm - ten má asi z odměn tu největší hodnotu :)

Jediné, co je Kebulky malá vada na kráse je její strach z aut. Když jdeme kolem silnice, snaží se utéct kamkoli, takže mám z vodítka vytahané ruce. Dřív to nedělala, takže na tom budeme muset zapracovat. Jinak je to správný obranář a když se jí někdo nelíbí, dá to vědět hlubokým štěkotem - samozřejmě většinou za paničky nohama :)

Včera Kebulák oslavila půlroční narozeniny, tak jsem jí jako dárek vzala na trénink agility :) Běhala tunely jako zběsilá, probíhaly jsme pár skoček a také zvládla přelézt kladinu, i když ta se jí moc nelíbila - moc klouzala.

Všechno nejlepší přejeme taky Keby sourozencům!!!! )