Malý letní závod 3. 7. 2009

03.07.2009 14:56

Dnes se na našem cvičáku konal v rámci výcvikového tábora Malý letní závod. Skládal se ze dvou disciplín - agility a psí pětiboj.

V rámci aglit se běhaly 4 běhy. První se běžel klasicky se započítáváním trestných bodů, druhý běh běželi sami páníčci, třetí tzv. "fofr závod" běželi opět pejsci a nešlo se diskvalifikovat, nepočítaly se trestné body ani odmítnutí, ale chyby se vždy musely opravit. A poslední byl míčkový závod, opět běhali pejsci ale páníčci museli ještě cestou posbírat 3 míčky.

Zelda běžela jako vždycky skvěle, jen já jsem jí to kazila špatným vedením a dokonce jsem jednou i upadla :) Ale ve všech bězích jsme se umístily na skvělém 2. místě!!!

Psí pětiboj se logicky skládal z pěti disciplín:

1. poslušnost - psovod si vylosoval 2 cviky ze základní poslušnosti a ty pak museli v týmu splnit. Zde jsme si vylosovaly odložení v leže za pochodu a polohy sedni-lehni-vstaň u nohy (16/20b.)

2. dogdancing - v týmu jsme museli předvést alespoň 3 cviky z dogdancingu (my jsme předvedly slaloma mezi nohama, otočky, packy a panáčka :) (28/30b.)

3. hod piškotem - páníčci házeli piškoty do misky (my jsme měly nejlepší skóre! 4/5b.)

4. vědomostní test - 10 otázek za 10b (9/10b.)

5. vysílání do čtverce - cvik z obedience, vysílalo postupně z 5, 10, 15 a 20m, za každý metr 1 bod. (20/20b.)

V této disciplíně jsme skončily opět na 2. místě!!!

Celé dopoledne jsme si skvěle užily, dokonce přálo i počasí, ale dusno bylo občas k nevydržení. A jako bonus Zelda získala diplom za Psa Sympaťáka (hlasovali jsme všichni pro nejsymaptičtějšího psa, ale nesměl to být ten náš :), docela mě to překvapilo na to, jaká je Zelda šikanátorka :)