jak pokračujeme .... aneb život jedné a druhé Zelí :)

31.05.2012 15:10

Od začátku barfování uběhly asi 3 týdny. Holky pěkně baští maso a už jsem přišla na způsob, jak do nich vpravit i zeleninu. Koupila jsem instantní rýžové vločky, které se jen zalijí vodou a je z nich krásně voňavá kaše. Holkám moc chutná, takže stačí jen zamíchat zeleninu a je to :)

Zeldě nejvíc chutná mrkev s jablkem a listy z květáku. Kebulka zatím sežere vše, na co přijde, takže vybíravá není :) Dočetla jsem se, že jsou dokonce zdravé i listy ředkvičky, takže se u nás opravdu nic nevyhodí. Já si dám do salátu červené ředkvičky, udělám si květákovou polévku a "to zelené" spapají pejsci :)

Zatím jsme vyzkoušely kuřecí maso i kosti, hovězí s droby a dokonce i vepřový jazyk. Ten Kebulku trošku prohnal, ale nevzdáváme to a časem ho zase zkusíme s něčím smíchat, moc jim totiž chutnal.

Už jsem na vážení zvykla a musím přiznat, že mě to hrozně baví. Vymýšlím různé kombinace chutí a pak jen sleduji, jak si holky pochutnávají. Sice máme takový barevní koberec od jejich občasného vynádání kuřecího stehna z misky, ale stojí to za to :)

Zelda má po 3 týdnech krásně bílé zuby. Po zubním kameni ani památky. A to jsme s ním bojovaly celé 3 roky! Srst mají obě krásně lesklou a prostě jsou celé takové šťastnější než když musely chroupat každý den ty samé granule :)

 

S Kebuláčkem poctivě cvičíme. Klikáme už spoustu cviků, ale všechn ještě nemáme dotažené do konce. Video z nácviku targetu můžete shlédnout zde a video, kde poprvé cvičíme cvik od Susan Garett - It´s your choice - zde.

 

Se Zeldou jsme se také v sobotu 26.5. zúčastnily 2. Podblanické pejskiády, kterou organizovala naše kamarádka Katka Červenková. Po třičtvrtě roce jsme si zaběhaly agility. Zelda z toho měla první Vánoce, ale snažila se a měly jsme jen jednu chybu a jedno odmítnutí, ale na stupně vítězů nám to nestačilo. Další disciplínou byl hod piškotem. Měla jsem 5 piškotů, které Zelda měla chytit do tlamičky. Jenže ona vždycky otevřela a když k ní piškot přiletěl, zase zavřela nebo se mu vyhla :) Měly jsme krásných 0 bodů z 5 :)) Poslední část byl aport buřtu. Naivně jsem si myslela, že Zelí je inteligentní borderka a přinese ho. Jenže ona ho dokonce sežrala asi v nejkratším čase ze všech účastníků :)

Nezískaly jsme žádnou medaili, ale skvěle jsme strávily den s našimi kamarády.

Také jsme při Podblanické pejskiádě pořádaly už druhý canicrossový závod tento rok. Sešlo se opět hodně závodníků a viděli jsme i nové tváře. Více si o canicrossu, který pořádáme, můžete přečíst zde.

 

V neděli 27.5. jsem s oběma holkama vyrazila na vlašimský cvičák. Budeme teď zase jezdit pravidelně, aby si Keby zvykala cvičit mezi ostatními pejsky. Moc jich tam nebylo a docela jí to šlo, ale byla z pejsků docela vyjevená :) Na konci si pak pohrála s labradořím štěněčím hnědákem Lordíkem a utahané jsme vyrazily ještě na agility :)

Agility výjimečně trénovala Natálie Kopperová (účastnice letošního ME v agility v Itálii). Kebulce to šlo krásně i když jsme běhaly zatím jen tunely. Zelda byla ve svém živlu :) Trénovaly jsme houpačku, ze které seskakuje a naše běhy vypadaly spíš jak běh splašené bordery a zoufalé blondýny :D Ale budeme teď jezdit trénovat častěji a zase se snad sehrajeme :)

Po tomto vyčerpávajícím víkendu jsme všechny odpadly jako mrtvoly, ale neplánujeme zahálet a budeme se snažit dál :)