Canicross setkání na podporu maršovického útulku v Drachkově

02.11.2010 23:55

V sobotu 30. 10. 2010 jsme organizovali Canicrossové setkání na podporu maršovického útulku.

Závodníci měli možnost zúčastnit se dvou okruhů, kratšího na 2,6km a delšího na 5,6km. Start kratšího okruhu byl stanoven na 9. hodinu ráno a zúčastnilo se ho 13 závodníků. Jako první se umístil Rudolf Jánošík s výmarskou ohařkou Ginny, na druhém místě doběhl Michal Háša s křížencem ohaře Aronem a bronz vybojoval Karel Smetana s německým ovčákem Artem.

Ve velkém závodě běželo 10 závodníků a pro zlato si doběhli opět Rudolf Jánošík a Ginny, stříbro získali Michal Háša a Aron a bronz vybojoval Jan Kubalík s maďarskou ohařkou Aris.

V pauze mezi oběma okruhy vystoupila Lucia Stemmerová se Zeldiným tátou Bakem Fešákem, kteří divákům a závodníkům přiblížili kynologický sport obedience, ve kterém v současné době patří mezi nejlepší v České republice.

Účast celkem 22 závodníků byla nad naše očekávání a jsme rádi, že lidem není lhostejný osud psů v útulku a přijedou si zasportovat s těmi svými a podpořit dobrou věc. Po skončení závodů jsme tak mohli předat zástupkyni maršovického útulku  2942Kč a další věcné dary.

Doufáme, že všichni si společně s námi užili „psí“ den i přes chladné počasí, a i příště si přijedou změřit své síly s ostatními na dalších akcích, kterých bude, jak doufáme, stále přibývat.

Více o závodě, fotografie a informace o dalších akcích naleznete zde.