Agility Praha

26.03.2011 15:12

Dnes 26.3. jsme se zúčastnili neoficiálních agility závodů v hale v Praze.

Běželi jsme celkem 4 běhy (2 jumpingy, 1 agility a 1 hru). Jako první byla na řadě právě hra. Běžela se jedna skočka, 3 tunely a pak museli psovodi vypočítat 6, prý jednoduchých, matematických příkladů!!! Kdyby se nepočítaly chyby při počítání, možná bychom měly šanci na umístění, ale při mém výpočtu 86:4 = 22 jsme neměly šanci :D Na konci mě pak ale uklidnilo, že všechny příklady správně spočítali jen 4 psovodi :)

Jako další se běžel první jumping, Zelda běžela celkem hezky, ale ke konci běhu nám na parkur vběhl cizí pes a běh se musel opakovat. Při druhém pokusu udělala Zelda strašně moc chyb, ale byla rychlejší. Nakonec se nám počítal čas z druhého běhu a chyby z prvního, takže to ještě dopadlo celkem dobře. Posledním během byl běh agilit, zde pro nás byla připravena kladina a áčko jako zónové překážky. Vzhledem k tomu, že jsme kladinu v rámci agilit neběhaly hodně dlouho, Zelda se u ní neskutečně zamotala, asi čtyřikrát z ní seskočila v půlce. Vše jsem opravily, parkur doběhly a bylo z toho samozřejmě disk.

Celkově jsme skončily z obou jumpingů na 3. místě, z agilit disk a hra nehodnocena díky mým početním (ne)znalostem :) Jsem strašně spokojená, nebyly jsme na agi závodech skoro dva roky, Zelda byla přemotivovaná, cítila se tam jako v ráji a nemohla se nabažit a to se taky podepsalo na našich výkonech.

Určitě ještě letos na nějaké závody vyrazíme, děláme agility zatím pro radost a pokud se mi podaří alespoň trošku zkrotit Zeldy obrovské nadšení a povahu cholerika, třeba budeme mířit i výš :)

Na závodech s námi byla ještě Lucka s Atýskem, ty si vedli velmi dobře! Atýsek se umístil dvakrát na 3. a jednou na 4. místě. A nakonec v celkovém hodnocení mezi začátečníky obsadili třetí místo!

Dále s námi byly naše kamarádky Kristýna Svobodová s Daisynkou, které trénují teprve krátce. Původně se jely jen podívat, aby nasbíraly zkušenosti na pozdější závody. Nechali se ale od Lucky přesvědčit a přihlásily se ještě na místě a později nelitovaly! Daisynka běhala s nadšením, jen trošku zlobila při tunelech a odnesly to Kristýniny ruce, ale závěru si vyběhaly třikrát 3. místo! Je to úžasné a určitě to holky namotivovalo na další trénování a my jim držíme palce!

Fotky a videa snad doplníme brzy.