Agilitění v Divišově

18.09.2012 19:12

Po dlouhé pauze od agilit si Zeldička zase zaběhala. Bez tréninku jsme se vrhly rovnou na neoficiální závody do Divišova - II.agiliádu.

Běžely jsme 4 běhy. První byl barelový běh. Zelda ještě nikdy barelový běh neběžela, tak jsme měly s barely trošku problém a Zelíčko jeden dokonce místo oběhnutí přeskočila :) Celkem z toho bylo 8. místo z 18. Všechny kategorie se zde počítaly dohromady. Stejně tomu bylo i u druhého běhu, kterým byla hra "Gambler". Naším úkolem bylo v limitu 20 vteřin překonat co nejvíce překážek v jakémkoli pořadí. Překážky měly různé bodové hodnoty, které ale věděla jen rozhodčí Míša Mrázková. Celkem jsme se Zelí vyběhaly 14bodů a to stačilo na 5. místo.

Třetím během byl jumping, kde se už hodnotila každá kategorie zvlášť. Se Zelíčkem jsme se díky mému nedostatečnému vedení a jejímu zatmění mozku trošku ztratily a zamotaly před tunelem, ale i tak nám to stačilo na krásné 2. místo! :)

Posledním během byla štafeta. Jeden tým běžel parkur na jumping a po proběhnutí poslední překážky předal kolík druhému týmu, který běžel parkur na agility. Náš tým se jmenoval RicoTeam a tvořily jsme ho my a Klára Baštýřová s Go Quietli Silver Breeze (Rickem) - také borderkou. Měly jsme obě smůlu na tunely, před kterým se nám Rick a Zelda zamotaly. Skončili jsme na 6. místě z 9 štafetových týmů.

Všichni soutěžící obdrželi ceny, kterých nebylo málo. Krásné poháry, medaile a kokardy. Celá organizace pod vedením Míši Mrázkové byla skvělá jako vždy a my se zase těšíme na příští rok, kdy už určitě bude běhat i Kebulka, která letos jen poctivě fandila :)

 

Video ze závodění ke shlédnutí zde

A nakonec foto :)